vineri, 26 noiembrie 2010

Cum să ne apărăm de satana şi de toate uneltirile lui?Răspunsul este foarte simplu:De ce se teme satana şi demonii lui? Este îndeobşte cunoscut că satana se teme de Mantuitorul nostru Iisus Hristos.


Înainte de a continua, să vă dau drept exemplu un fapt adevărat, întamplat în mănăstirea noastră:

În urmă cu ceva vreme a venit o familie şi ne-a spus că în casa ei se întamplă ceva ciudat.Troznesc tablourile, au cartiri şi scandaluri, din punct de vedere economic nu merg bine, se îmbolnăvesc în mod frecvent fără ca medicii să le găsească ceva.Atunci i-am întrebat:- Duminicile mergeţi la biserică?- Nu, imi răspund.- Postiţii miercurea, vinerea, posturile mari de peste an?- Nu.- Beţi agheasmă şi luaţii anafură dimineaţa?- Nu.- Sfeştanie faceţi în casa voastră?


 
- Nu.- Din Sfanta Scriptură citiţi?


- Nu.Ce asteptaţii, dragii mei? Înăuntrul vostru nu există Dumnezeu, nu există Hristos, a plecat.Doar diavolul există, drept care, pentru aceea, mergeţi spre diavolul. Unde este diavolul acolo este răul, acolo sunt scandaluri, certuri, boli, acolo sunt nenorociri, etc.În timp ce acolo unde există Dumnezeu, domneşte sănătatea, bucuria, pacea, fericirea, calmul, seninătatea, dragostea, blandeţea, etc.Aduceţi-L pe Dumnezeu in casa voastră şi atunci demonii şi toate uneltirile lor vor fugi. Această pildă adevărată ne arată ce trebuie să facem pentru a ne apăra de satana şi de vrăjile lui.

 
Aduceţi pe Dumnezeu înăuntrul vostru şi nu vă temeţi. Din puternic, diavolul se transform înaintea lui Hristos într-o fiinţă neputincioasă. Din leu se face furnică fără putere. 
Pentru aceasta creştinii credincioşi care se roagă, care se spovedesc des, care se împărtăşesc des, care merg la biserică în mod regulat, care stropesc casele lor cu agheasmă şi împlinesc, în general, datoriile credinciosului creştin, nu numai că nu se tem de satana, ba chiar satana se teme să se mai apropie de casa lor.La aceşti creştini, în inimile cărora stăpâneşte Hristos, nu încape diavolul şi slujbele lui care sunt vrăjitoriile.Astfel credincioşii sunt pentru totdeauna apăraţi de toate uneltirile sataniceşti şi de însusi satana.Deoarece satana vede pe Hristos în inima lor şi fuge departe. Vrei să te păzesti tu şi familia ta de satana si vrăjitorii? Soluţia este doar una: crede în Hristos – Spovedeşte-te mai des la preotul duhovnic – împărtăşeşte-te cu Sfantele Taine!


 
Arhimandritul Nectarie Moulatsioti, Despre Farmece şi cum pot fi ele dezlegate, Editura Mănăstirii Noul-Neamţ, 2008 .

 
Sursa:Cadelnita/blogspot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu